zaterdag 5 december 2015

Hydrochinon pigmentvlekken

Hydrochinon pigmentvlekken

Het klopt inderdaad hydrochinon is een veel besproken stofje om pigmentvlekken lichter te maken. Toch zitten er allemaal keerzijden aan. Om zonder het al te ingewikkeld te maken zullen wij onderstaand in gaan op de voor en nadelen van het gebruik van hydrochinon.
Hydrochinon pigmentvlekken

waarom is hydrochinon zonder dokters recept verboden

Met name in het buitenland is er jaren lang gesjoemeld met het stofje hydrochinon. Hierdoor zijn er tot vandaag de dag allerlei illegale producten op de markt met een behoorlijke hoeveelheid hydrochinon erin verwerkt. Hierdoor kunnen deze crèmes het verlichten van pigmentvlekken soms wel binnen enkele keren smeren behandelen. Dit is natuurlijk heel gevaarlijk en niemand staat in dit geval garant of deze hydrochinon wel veilig in elkaar zit. Dit is de reden waarom het in Europe verboden is zonder dokters recept. Toch gaan er heel veel vragen in de rondte of de dokter dit ook niet zou moeten uitbannen, bij verkeerd gebruik blijft het namelijk bloed link voor uw huid.

Waarom zijn de overige crèmes gemaakt zonder hydrochinon

Zoals al bovenstaand besproken is het stofje dermate gevaarlijk dat het in de cosmetische branche in Europa en Nederland al jaren verboden is. Gelukkig is de kennis anno 2015-2016 al heel ver gevorderd en heeft men op de basis van allerlei andere natuurlijke stoffen goede formule weten te maken voor het hydrochinon-vrij pigmentvlekken verminderen.

Een veilige whitening crème zonder hydrochinon

Er zijn diverse crèmes in Nederland op de markt met allemaal andere formules. Neem bijvoorbeeld Skinlight. Deze formule bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Mede daarom hebben ze ook geen parfum toegevoegd, waardoor het product ook PH neutraal is. Met als eind resultaat dat het product voor alle huidtypen geschikt is. Waar koop ik een veilige crème zonder dokters recept en tevens zonder hydrochinon?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten